logo

Nordisk og keltisk
- i et kirkerum
 
Startside
Om PRISME
Koncerter
Gudstjenester
CD
Lydfiler
Kontakt/Booking
Links

PRISME er et fynsk ensemble, som giver kirkekoncerter rundt om i landet. Musikerne har både klassisk og folkemusikalsk baggrund, og repertoiret er sammensat af enkel og stemningsfuld musik, primært nordisk og keltisk folketone, egne kompositioner og smukke arrangementer af danske salmer, ligesom fællessalmer indgår som en naturlig del af programmet.

PRISME giver nogle spændende og personlige koncerter med en smuk og anderledes instrumentsammensætning, end man sædvanligvis oplever i kirkerummet. Musikken bliver ofte betegnet som "hjertemusik" - det er musik som taler til hjertet i et enkelt og umiddelbart sprog med plads til ro og fordybelse. Koncerten spilles som en helhed, d.v.s. at der først klappes til  sidst, hvilket mange har udtrykt som "en anderledes samlet og varm musikoplevelse".

Vejstrup kirke, Sjølund 2014: ”En virkelig smuk koncert. En man tager til, fordi man har lyst, og når man går ud, ved man, at man havde brug for den.”

 

Povl Chr. Balslev, orgel
Organist, kantor, klokkenist og komponist.
Kirkemusikalsk diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
Koncerter i flere europæiske lande samt USA og Japan. Komponist af sange, salmer, herunder flere samlinger af børnesalmer, orgelværker, korværker, opera samt musik til Cd-rom produktioner.                 Højskolelærer fra 1995-1998. Organist ved Otterup kirke fra 1998-2002.
Fra 2002 organist og klokkenist ved Vor Frue kirke i Svendborg samt lærer ved Løgumklo-ster Kirkemusikskole.                                 Som forfatter har Povl Chr. Balslev udgivet bogen om den fynske komponist og musikformidler Thorkild Aagaard (2009).

 

Louise Ring Vangsgaard, violin/bratsch
Har siden de tidlige år spillet dansk og svensk folkemusik.
Uddannet fra Center for Rytmik og Bevægelse 1998. Medlem af den irske gruppe Tradish og også tidligere medlem af det kontemporære folkband Instinkt og irske Moving Cloud.
Spiller til irsk bal (Ceílídh) med Århus All Star Ceílídh Band, skolekoncerter med Speed the Strings samt børnekoncerter med bl.a. Michael og Krudtuglerne.       Undervisning på musikskoler og højskoler. Endvidere studiemusiker hos bl.a. Esben Langkniv, Jette Torp, Søren Korshøj, Martin Dale, Anja Fønns m.fl.

Janet Vahl, harmonika
Tidligere mangeårig musiklærer ved Værløse Musikskole (klaver, blokfløjte).                 Siden autodidakt folkemusiker (harmonika, violin) sideløbende med en omfattende komponistvirksomhed. Udgav i 1999 cd'en "Mellem Himmel og Jord" med tilhørende nodehæfte.
I 1980'erne medlem af folkemusikgruppen Gammel Dansk og musikalsk leder i Gladsaxe Spillemandslaug samt orkesterleder i Tingluti Aftenskole.                                                  Fra 1990-2005 spillet i den tidligere fynske folkemusikgruppe Kvindfolk. Tog i 2005 initiativ til dannelsen af kirkeensemblet PRISME.                                              Arbejdede i flere år som booker i sydfynsk musikbureau og er til daglig lokal musik-arrangør og løbende involveret i forskellige musikprojekter på Sydfyn.

 

 

Anne Marie Høst Mortensen, keltisk harpe
Statsprøvet musikpædagog fra Det Fynske Musikkonservatorium med supplerende studier i Danmark og Irland hos Helen Davies og Máire Ní Chathasaigh.             Har en forkærlighed for specielt den irske musiktradition. Mangeårig korleder for Fynsk Fuga (1996-2006).
Medlem af renaissanceensemblet Via Artis Konsort og middelalderensemblet Legerne samt Kvartetten.
Underviser endvidere som musikskolelærer og musikterapeut.Baggrund fra Jesper Grønne www.astrophoto.dk
Webdesign/lay-out: Torild Aasen/Janet Vahl
Courage Design